Selecteer een pagina
Inboedel in elkaar zetten
Inboedel in elkaar zetten

We mogen alvast in het huis, al is het nog niet helemaal klaar. 2 bedden, 2 banken, een eettafel, prullenbak en zelfs de prullenbakken in de wc moeten we zelf in elkaar zetten. We missen de lades onder ons bed, die zijn spaarloos.

Aankomst bij ons huis
Aankomst bij ons huis

Na 3 dagen zijn we aangekomen bij ons huis in Vrådal. Rond het hele huis ligt nog troep, afval hout (wat we nog moeten zagen voor de kachel) en IKEA dozen. De komende dagen kunnen we ons gang gaan in het huis en de IKEA spullen.

Laat het gras maar groeien
Laat het gras maar groeien

Het dak is voorzien van zakken met aarde, ter voorbereiding op het gras. Over een jaar is het dak geheel begroeid met een laag gras.

Keuken is geplaatst
Keuken is geplaatst

Onze Ikea keuken is geplaatst en staat er mooi in het huis. Deze week gaan ze de badkamer plaatsen en starten ze met de laatste afwerking. Op het dak is de grond aangebracht, zodat het gras kan gaan groeien.

Nog meer vertraging in oplevering
Nog meer vertraging in oplevering

Dit weekend hebben wij te horen gekregen dat de vloer van de overloop en de slaapkamers is afgekeurd en uit het huis is gehaald. Hierdoor moet er een nieuwe vloer worden besteld en worden geplaatst. Maximaal een week later kunnen we nu in het huis. We gaan wel op de...

Afwerking binnen
Afwerking binnen

Vorige en deze week gaan ze verder met de afwerking binnen. De bovenetage is zo goed als klaar. In de woonkamer is de trap geplaatst. Deze week gaan ze de keuken en de badkamer plaatsen. Onze boot is verplaatst naar 13 september 2021 en dat is ook de dag van de...

Oplevering een week vertraagd
Oplevering een week vertraagd

Omdat de binnen deuren niet op tijd geleverd kunnen worden is de oplevering van het huis een week vertraagd. Hierdoor hebben wij onze vakantie een week opgeschoven. Nu gaan we van 10 september tot 24 oktober naar ons huis. 3 Weken vakantie en 3 weken op locatie werken.

Buitenkant gereed
Buitenkant gereed

Vandaag kregen wij weer nieuwe foto's binnen van ons huis. De buitenkant is zo goed als klaar. Als het huis helemaal klaar is zal het dak voorzien worden van grond met graszaad, zodat er volgend jaar een groen gras op het dak zit.

Even binnen kijken
Even binnen kijken

Binnen in het huis zijn ze bezig met het plaatsen van de wanden. Deze week moet eerst de loodgieter en de elektricien komen voordat de muren en de vloer dicht kunnen. Zicht vanaf de woonkamer op de bovenverdieping met 2 slaapkamers Ons uitzicht op de veranda en het...

In de zwarte verf
In de zwarte verf

Afgelopen week is de hele buitenkant van het huis geverfd. De kozijnen wit en de rest van het huis zwart. Binnen blijft al het hout in de originele houtkleur.

Dak is klaar
Dak is klaar

het dak is klaar voor het gras. Dit zal echter als laatste worden gedaan. Komende week worden de binnenmuren geplaatst,

Hoogste punt is bereikt
Hoogste punt is bereikt

Afgelopen vrijdag (23/07/2021) is het hoogste punt van het huis bereikt. Virtueel hebben we de Noorse vlag erop gezet. Direct daarna zijn ze begonnen met het dak.

Huis in aanbouw
Huis in aanbouw

Het huis begint op een huis te lijken. Vandaag zijn ze aan de bovenetage begonnen, een video vanuit Noorwegen.

De bouw is begonnen op locatie!
De bouw is begonnen op locatie!

Gisteren 19 juli 2021 zijn de vrachtwagens met ons huis aangekomen in Vrådal, op Storodde. Direct hebben ze de vrachtwagens uitgeladen en verplaatst naar ons kavel. Vandaag (20 juli 2021) zijn ze direct gestart met de bouw. Na een week moet er een compleet huis staan.

Op transport!
Op transport!

Ons huis is ondertussen in de vrachtwagen geladen en zal dit weekend van Letland naar Noorwegen gaan. Zoals gepland zullen ze maandag 19 juli gaan starten met de bouw.

Startdatum in zicht
Startdatum in zicht

Op 19 juli 2021 moeten de trailers aankomen vanuit Letland met ons huis. In letland is ons huis opgebouwd en als bouwpakket uit elkaar gehaald voor transport naar Noorwegen. Vanaf 19 juli zal het weer opgebouwd worden op ons kavel in Vrådal. De verwachte opleverdatum...

Klaar voor de bouw
Klaar voor de bouw

Het perceel is klaar voor de fundering en de bouw van het huis. Het huis staat op de vrachtwagens en klaar voor vertrek. Op dit moment mag niemand Noorwegen in vanwege de Corona beperkingen. Mogelijk zullen de beperkingen worden versoepeld op 24 mei 2021. Daarna kan...

Besluit is genomen!
Besluit is genomen!

Vandaag hebben we besloten om ons droomhuis te laten bouwen in Vrådal. We hebben een mooi kavel van ruim 800 m2 uitgekozen met zicht op het meer (Vråvatn) in de Gemeente Kviteseid. Dit gaat ons uitzicht worden vanaf het terras.

Reis geboekt richting Vrådal
Reis geboekt richting Vrådal

Wij hebben ons reis moeten uitstellen vanwege de reisbeperkingen ivm Covid-19. Op 15 juli 2020 gaat Noorwegen weer open voor toeristen. Direct hebben wij ons voucher gebruikt om de boot van Hirtshals (DK) naar Kristiansand (NO) te boeken. De eerste week zitten we in...

Eerste oriëntatie
Eerste oriëntatie

In 2017 hebben wij voor het eerst georiënteerd op een tweede woning in Noorwegen. Vanwege de aankoop en verkoop van ons huidige huis in Nederland zijn we pas weer in 2020 verder gaan oriënteren.